Ny kabelbana stod klar inför sommaren 2021

Vi byggde om och förbättrade med tillgänglighet i fokus

Under vår 2021 pågick ett stort utvecklings- och tillgänglighetsprojekt i wakeparken. Till sommaren 2021 stod en helt ny modern kabelbana klar. Vi byggde en säker trappa/amfiteater ner mot den nya banan. En hiss installerades för att alla, oavsett funktion ska kunna ha tillgänglighet till wakeparken.

Halmstad wakeboardklubbs projekt med att öka tillgängligheten i parken och öppna upp för möjligheter för funktionshindrade att utöva sporten var ett projekt med stöd från EUs jordbruksfond och Lokalt ledd utveckling Halland.

Halmstad Wakeboardklubb beviljades stöd för att tillgänglighetsanpassa och energiomställa sin anläggning, skapa nya idrottsytor och platser för spontanidrott samt skapa en aktivitetsplats som är tillgänglig för alla oavsett kön, ålder eller funktion. Projektet omfattade flera olika förändringar och ombyggnationer av wakeparken. I projektet ingick bland annat en nykonstruktion av en bättre utformad elektriskt bana. Nu finns också möjlighet att använda en så kallad sit-wakeboard. Flytbryggor och en ramp har  installerats för att göra det enklare att ta sig ner till vattnet.
(KÄLLA: lluh.se)